NYE MUSIKUDGIVELSER

Emil Otto klar med debutalbum

Emil Otto er en ung, fremadstormende jazz-sanger, pianist, komponist og sangskriver med en utrolig alsidighed. Han læner sig med sin varme, karismatiske stemme og historiefortælling op ad crooner-traditionen og henter stor inspiration hos navne som Frank Sinatra, Jamie Cullum og Harry Connick Jr. Men som man kan høre på debutalbummet, ‘Ain’t Love a Beautiful Thing’, moderniserer han også genren i både kompositioner og tekstunivers og tilfører en mere skandinavisk vibe.

Det stod ikke skrevet i stjernerne, at Emil Otto som 27-årig ville stå klar med sit debutalbum med en række smukke kompositioner fra egen hånd, og desuden være på vej på turné. For selv om Emil Otto kommer fra en musikalsk familie, var det først som 17-årig han fandt sin passion for musikken og begyndte at synge og spille klaver. Siden da er tiden ikke blevet spildt, og med både store drømme og ambitioner i bagagen har Emil Otto flere gange taget turen over Atlanten for at indhente det, han følte han manglede som musiker.

“Jeg har altid turdet drømme stort med musikken, hvilket har ført mig til USA ad flere omgange for at studere jazzens rødder helt tæt på og lære fra de allerbedste. Jeg har både boet i New Orleans og i Californien, hvor jeg blandt andet kom i mesterlære hos koryfæet Carl Sonny Leyland midt ude på prærien med ét klaver og uden internet. De forskellige oplevelser har givet mig en stor viden om traditionerne, og det bilder jeg mig ind, man kan høre i mine kompositioner. Jeg føler et ansvar for at holde genren i live, og mit mål er at bringe jazzen videre til den næste genereration ved at kombinere den med en mere moderne sangskrivning,” siger Emil Otto.

Et album der lader følelserne komme til udtryk

Musikken er også et meget personligt rum for Emil Otto, hvor han kan lade følelserne komme til udtryk, og også bearbejde de sværere og mere smertefulde af dem, hvilket er evident på albummet med den sigende titel ´Ain’t Love a Beautiful Thing´. Albummet er nemlig centreret om et længere forhold, som det var svært at afslutte, men som til gengæld har resulteret i smukke sange som ‘If It’s You’ og titelnummeret ‘Ain’t Love a Beautiful Thing’.

“Hele albummet er skrevet på baggrund af et problematisk forhold – lige fra det første møde til den dag, vi skiltes endeligt. Det stod på i så mange år, at det blev en del af min identitet som både person og som musiker at have et knust hjerte – indtil jeg endelig kunne give slip. Som sangskriver har jeg det kæmpe privilegium at kunne vende sådan en oplevelse til noget positivt og bruge sangskrivningen som en form for terapi. Jeg er som sanger først og fremmest en historiefortæller – og hvis jeg intet havde på hjerte, jamen hvem ville så lytte?” fortæller Emil Otto

‘Ain’t Love a Beautiful Thing’ udkommer fredag den 2. september på HQ Rec.

Se mere om ny musik KLIK HER

Fakta om ‘Ain’t Love A Beautiful Thing’

Medvirkende
Emil Otto (vokal, piano), Johannes Hieronymus (guitar), Casper Hejlesen (guitar), Rune Vestergaard Schmidt & Jens Jefsen (kontrabas), Andreas Svendsen (trommer), Jonathan Bruun Meyer (trombone), Gustav Hagner (trompet), Dan Hejslet (trompet), Alberte Svenningsen (alt sax) & Christian Holm-Svendsen (tenor- og baryton sax)

Gæstesolister
Martina DaSilva (vokal), Karmen Rõivassepp (vokal), Jakob Sørensen (trompet)

Tracks
Ain’t Love a Beautiful Thing (Rune Vestergaard Schmidt/Emil Otto/Johannes Hieronymus)
We’ll Never know (Emil Otto/Johannes Hieronymus/Jonathan Bruun Meyer)
If You Could See Me Now (feat. Martina DaSilva) (Dameron/Sigman)
If It’s You (Emil Otto/Johannes Hieronymus/Jonathan Bruun Meyer)
When I Grow Too Old to Dream (Hammerstein/Romberg)
I’ve Found the Cure (Emil Otto/Johannes Hieronymus)
Anything for You (feat. Karmen Rõivassepp) (Emil Otto/Johannes Hieronymus)
I Wish You Love (Trenet/Beach)
Someone Like You (Emil Otto/Johannes Hieronymus)
All of These Things (feat. Jakob Sørensen) (Emil Otto/Johannes Hieronymus)

Oplev Emil Otto på turné fra torsdag den 1. september:

1/9 – Emil Otto & His Orchestra – Huset i Hasserisgade – Aalborg

3/9 – Emil Otto & His Orchestra – HeadQuarters – Aarhus

8/9 – Emil Otto & His Orchestra – Drop Inn – København

10/9 – Emil Otto & His Orchestra – Walthers Musikcafé – Skanderborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *