OPLEVELSERUDSTILLINGER

Drifting Woods på Munkeruphus

Skove der vandrer, migrerer og bevæger sig. Besøg på et glemt skovmuseum. Træer der begår kollektivt selvmord. Med udstillingen Drifting Woods, skabt af den danske kunstner Pia Rönicke, inviterer Munkeruphus dette efterår på en gåtur i skoven, som er anderledes, end vi er vant til.

Udstilling og film om skoven

På baggrund af flere års kunstnerisk forskning har Pia Rönicke skabt en udstilling og film om skoven, dens betydning og udvikling, hvor vi tages med på en rejse i et omfattende rodnet af forbindelseslinjer, tilbage og frem i tiden, fra skovbunden op til trækronerne, gennem geologiske lag og glemte arkiver, ind i digitale data og møder med mennesker, der alle har med skoven at gøre.

Udstillingen Drifting Woods bevæger sig mellem skoven som et historisk dokument og en nutids- og fremtidsskildring. Foruden Pia Rönickes egne værker på udstillingen, der fletter sig sammen i ét stort kalejdoskopisk samtidsdokument over skoven, trækkes også tråde tilbage i tiden til Munkeruphus’ tidligere beboer, Gunnar Aagaard Andersen, der ligeledes havde en mangeårig arbejdsdedikation til skoven og var en af de væsentligste kræfter bag det ambitiøse skovmuseum SILVANUM, Sverige, da det blev skabt i årene 1957-1962.

Nyt lydværk

En anden medfortæller på udstillingen er kunstneren og forfatteren Kristian Byskov, som Pia Rönicke har inviteret til at infiltrere hendes værker i form af et nyt lydværk, hvor Byskov bevæger sig ind i en spekulativ fortælling om skovens fremtid.

Udstillingen kan opleves på Munkeruphus i perioden 21. august – 30. oktober og perspektiveres i en mindre tekstudgivelse samt en række tilhørende arrangementer i form af gåture, artist talks, omvisninger samt forfatteraftener med oplæsning og fællesmiddag.

Fakta om Drifting Woods

HVOR: Munkeruphus, Munkerup Strandvej 78, 3120 Dronningmølle

HVORNÅR: 21. august – 30. oktober

HJEMMESIDE: https://munkeruphus.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *