NYT OM KENDTETEATER

Tivolirevyen genopstår i 2023

Tivolirevyen vender tilbage til Glassalen i Tivoli med Lisbet Dahl, Linda P, Andreas Bo, Carsten Svendsen, Nicolai Jørgensen & James Price

Tivolirevyen vender tilbage til Glassalen efter en længere pause. Det sker med et stjernehold og med én af landets mest garvede revyinstruktører Lisbet Dahl og dygtigste kapelmestre James Price ved roret. Publikum kan se frem til satire, parodier, standup, kombineret med skuespil, sange på kanten og bidende politiske viser. Ambitionen er klassisk revy med aktuel kant. Den årligt tilbagevendende sommerrevy får premiere den 1. juni 2023. Billetsalget starter den 26. august klokken 14:00.

Klassisk sommerrevy med kant

Publikum kan se frem til klassisk sommerrevy med kant, hvor sange og satire binder forestillingen sammen til tonerne af James Prices musik. Ambitionen er at håndplukke det bedste fra den klassiske Lisbet Dahl revy samtidig med, at der findes på noget sjovt.
Med comeback til Tivolirevyen bygger forlystelseshaven videre på knap 140 års revytradition, hvor publikum også kan kombinere revyoplevelsen med en tur i Tivoli med forlystelser og restaurantbesøg. De fem populære skuespillere, sangere og entertainere har for længst vist, at de er garanter for det gode grin, musikalitet og satiriske oneliners på de skrå brædder, standup shows og tv.

Blanding af stærke rutinerede kræfter og stærkt talent på revyholdet

Pladserne på holdet er sat af den medspillende instruktør Lisbet Dahl, der kan betegnes, som en levende legende med hensyn til det gode grin. Hun har et imponerende nærvær og tæft for at sætte en revy sammen, hvor der år efter år sættes nye standarder. Hun er sulten efter at stå på scenen igen.
Hvad mange måske ikke vidste, så har standup komiker, skuespiller og tv-vært Linda P en stor passion og viden om revy. Linda er blevet håndplukket af Lisbet Dahl og får nu sin debut som revyskuespiller. Med sin tørre humor og sydhavnscharme har hun et stort publikum og har for længst cementeret sin position som værende blandt Danmarks sjoveste kvinder.

Stand-up’er, sanger og satiriker Andreas Bo, der tidligere har høstet stor succes i Cirkusrevyen, er også blandt spillerne på holdet. Den prisbelønnet skuespiller har med sit velkendte gummiansigt og parodier senest turneret Danmark tyndt med sit one-man show #Skarp med succes. Han er heller ikke bleg for at sætte sig selv på spil, og han har sine meningers mod.

Entertainer, skuespiller og sanger Carsten Svendsen kan smykke sig med mange titler. Han har spillet revy i Ganløse, Sønderborg, Hjørring Cirkusrevyen, og i 2023 sætter han flueben ved Tivolirevyen. Alle steder har han optrådt med succes, og er blevet tildelt hæderspriser for indsatsen. I 2022 høstede han anmelderroser for hovedrollen som Willy Wonka i Charlie & Chokoladefabrikken, og han var som bekendt en del af holdet i årets Cirkusrevy på Bakken.

Sprød, lækker med en skarp punchline, der forløser latter er blot nogle af de ord, der kan sættes på holdets Benjamin. Nicolai Jørgensens er et talent, der for alvor forventes at folde sig ud i 2023. Nicolai er bl.a. kendt for rollen som den halvkiksede kæreste Fnuggie i DR-serien Doggystyle: I efteråret kan han opleves i Carmen Curlers. Han er en performer med mange talenter og føjer endnu et kapitel til karrieren.

Ørehængere

Ingen revy uden en kapelmester, der kan slå revytonen an. Det kan den prisbelønnede James Price. Lune og tæft for den iørefaldende melodi er blandt James Prices mange egenskaber. Han har bl.a. været kapelmester i Cirkusrevyen 22 gange, og i 1983, 1996 2004 og 2014 blev han udnævnt til Årets Revy Komponist. Han er et madøre og en samlende figur på holdet. Nu er det Tivolirevyens tur til at nyde godt af hans mange talenter.

Kort om Tivolirevyen

Når Tivolirevyen i Glassalen får premiere i 2023, er der tale om en genoptagelse af en lang revy-tradition i Tivoli. Første gang Tivoli kunne præsentere revy var helt tilbage i 1884 under navnet Sommerrevyen, hvor Vilhelm Petersen med så stor succes lancerede revy i Haven.

Siden har navne som Carl Alstrup, Dirch Passer, Jørgen Ryg, Ulf Pilgaard, Trine Dyrholm, Preben Kristensen, Bodil Jørgensen, Søs Egelind og andre af tidens store skuespillere sat deres humoristiske fingeraftryk på revyerne.

Senest indtog revyen Tam Tam i Glassalen i 2014 med bl.a. Søs Egelind, Bodil Jørgensen, Christiane Schaumburg-Müller, Niels Olsen og Pelle Emil.
Nu bygges der så igen videre på morskabstraditionerne anført af Lisbet Dahl, naturligvis også med et stærkt musikalsk islæt. Der er udsigt til at publikum kan kombinere revyoplevelsen med en tur i Tivoli med forlystelser og restaurant besøg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *