OPLEVELSERUDSTILLINGER

Spejlinger ved himlens fod

Når sommersolen skinner over Rundetaarn, tager mange danskere ud i sommerlandet for at opleve naturen. Men er det den, man søger, er der nu også god grund til at gå en tur op i tårnets Bibliotekssal og opleve sommerens udstilling.

Her kan man nemlig hen over sommeren opleve naturen på en anderledes måde, når fotografen Janne Klerk viser en serie fotografiske spejlinger på en udstilling, der tematiserer fordybelse og spejlinger mellem natur, mennesker og kosmos. Projektet “Spejlinger ved himlens fod”, der også inkluderer et bogværk, har været undervejs siden 2016 og baserer sig på fotografiske optagelser på samme lokalitet over en årrække og hen over årets skiftende årstider.

Ifølge Janne Klerk er spejlingerne i vandspejlet ikke kun en visualisering af en række korte øjeblikke, men også en leg med lyset i det farverum, der udspiller sig mellem atmosfæren og motivet under og over vandoverfladen. Refleksionerne i vandet spiller sammen og danner et fascinerende billede af, og metafor for, hvordan vi mennesker også indeholder flere lag, og ustandseligt spejler os i hinanden og vores omgivelser. I evig bevægelse, uforudsigelig og kompleks, som vandspejlet.

Janne Klerk har tidligere kunnet opleves i Bibliotekssalen under udstillingen “Teser” i 2017, der passende nok bestod af 25 danske kunstneres refleksion over Reformationen og dens betydning. Udstillingen “Spejlinger ved himlens fod”, der vises fra den 23. juni til den 21. august, er en del af Videnskabsår22, der har Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik som protektor. Videnskabsår22 er en dansk formidlingsindsats, som i 2022 udbreder budskabet om grundforskningens afgørende rolle. Hør i den forbindelse om samarbejdet til Tower Talk 10. august kl. 19. Fotograf Janne Klerk fortæller om projektet “Spejlinger ved himlens fod” i selskab og i samtale med astronom, professor og astrofysiker Anja C. Andersen, som er leder af Videnskabsår22. Talken vil belyse, hvordan ses spejlinger i sammenhæng med mennesket og vores omgivelser; om vigtigheden af lys og vand for al form for liv, samt det at spejlinger er et gennemgående element i alle dele af kosmos.

SPEJLINGER VED HIMLENS FOD kan opleves: Rundetaarns Bibliotekssal – juni – 21. august kl. 10-20

Fernisering finder sted onsdag den 22. juni kl. 16-18, hvor pressen er velkommen til at deltage.

Mandag den 4. juli er Janne Klerk til stede i udstillingen, og signerer bogen til udstillingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *