NYT OM KENDTE

Nye kræfter i ledelsen på Museet for Samtidskunst

Museet for Samtidskunst går nye tider i møde. Christian Skovbjerg Jensen er netop tiltrådt som direktør d. 22. august, og nu indtager Kristine Kern, Roskildeborger og rektor for Det Fynske Kunstakademi, posten som museets bestyrelsesleder. Med det nye hold i front er museet klar til at udleve sit potentiale som det første museum uden mure, der rykker kunsten derhen, hvor publikum er med opsøgende kunstoplevelser i både det offentlige og digitale rum på den lokale, nationale og internationale kunstscene. Lige nu er museet aktuel med udstillingen PLACENTA af Marie Munk, der fik sin debut på Roskilde Festival og nu kan opleves i Roskilde by.

Bestyrelsesleder med solid erfaring fra kunstverdenen

Kristine Kern er et vigtigt strategisk aktiv for museet og kommer med masser af erfaring ikke alene som kurator på toneangivende museer, men også som rektor for en anerkendt institution som Det Fynske Kunstakademi og som tidligere direktør for Fotografisk Center.

“Vi er i den grad i trygge hænder med Kristine ved roret i bestyrelsen, og jeg ser frem til at gå ind i en helt ny fase for museet med Kristine som strategisk sparringspartner ,” udtaler museumsdirektør, Christian Skovbjerg Jensen.

Kristine Kern supplerer: “Jeg glæder mig meget til at indtræde i bestyrelsen for Museet for Samtidskunst. Det er et spændende museum med en ny, skelsættende vision for borgerinddragelse og aktiviteter i byens rum i forlængelse af den fluxuxånd – hvor kunst er kommunikation, foranderlig og i stadig udvikling – som museet er funderet på”.

En af ledelsens første opgaver bliver at udvikle og implementere et helt nyt kunstnerisk program, der baserer sig på længerevarende partnerskaber med byens aktører, der med lokal forankring skaber ringe i vandet både nationalt og internationalt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *