TV og FILMUDLAND

Nomineringer til The European Film Awards 2022

European Film Awards, der hædrer de største bedrifter inden for europæisk film, vil blive uddelt den 10. december i Reykjavík, Island, og udvælgelsesproceduren er i fuld gang. Bestyrelsen for Det Europæiske Filmakademi har udvalgt 30 film til at indgå i akademiets spillefilmsudvalg 2022. Udvælgelsen af spillefilm omfatter film, som akademiets bestyrelse anbefaler akademiets medlemmer til nominering til European Film Awards 2022.

The European Film Awards forskellige kategorier

Med offentliggørelsen af udvælgelsen af spillefilm er det første trin i en tretrinsuddelingsprocedure afsluttet. I de kommende uger vil de 4 400 medlemmer af Det Europæiske Filmakademi begynde at se de udvalgte film og efter den endelige offentliggørelse af alle film stemme om nomineringerne i spillefilmskategorierne “europæisk film”, “instruktør”, “skuespiller”, “skuespillerinde” og “manuskriptforfatter” samt om nomineringerne i kategorien “europæisk dokumentarfilm”. På grundlag af de deltagende medlemmers stemmer vil nomineringerne blive offentliggjort den 8. november 2022. Medlemmerne af Det Europæiske Filmakademi vil derefter stemme om vinderne, som vil blive offentliggjort ved ceremonien for European Film Awards i Reykjavík den 10. december 2022.

Excellence Awards

Ud over afstemningen vil de udvalgte film komme i betragtning til Excellence Awards i kategorierne “European Cinematography”, “Editing”, “Production Design”, “Costume Design”, “Make-up & Hair”, “Original Score”, “Sound” og “Visual Effects”, som vil blive udvalgt af en jury på otte medlemmer bestående af repræsentanter for de forskellige kunst- og håndværksfag. Der vil ikke være nogen nomineringer i disse kategorier.

27 lande er nomineret

En nominering til The European Film Award er en stor ære, og repræsenterer hvert år det allerbedste inden for europæisk film. Med 27 europæiske lande – både fra EU og fra lande uden for EU – repræsenteret, illustrerer listen over udvalgte film endnu en gang den store variation af film i hele Europa.

Følgende europæiske spillefilm kan komme i betragtning til European Film Awards: europæiske spillefilm, som bl.a. har haft deres første officielle visning mellem den 1. juni 2021 og den 31. maj 2022 og har en europæisk instruktør.

Se de foreløbigt nominerede film KLIK HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *