OPLEVELSERUDSTILLINGER

Påske i Statens Museum for Kunst

Der er maser af oplevelser på Statens Museum for Kunst i hele foråret, med Krea-workshops, koncert, familieture, skulpturværksteder.
Statens Museum for Kunst holder åbent alle dage i påsken, og man kan som publikum blandt andet opleve den sydkoreanske kunstner Haegue Yangs fantasifulde univers.

Artist talk: Haegue Yang

Vær med, når Statens Museum for Kunst når der er eksklusive talk med den anerkendte sydkoreanske kunstner Haegue Yang. I en samtale med kurator Marianne Torp tager hun os med på rejse ind i sit univers af roterende persienner, raslende bjælder og en duft af krudt og vilde blomster. Lyt med, når Haegue Yang løfter sløret for de mange tanker bag udstillingen og hvad, der driver hende som kunstner.

Dato: 11. maj | Pris: 45 kr. + entré eller årskort.

Workshops: Skulpturelle væsener og svævende kunst

Så skal der igen flettes, knyttes og bindes, når Statens Museum for Kunst gentager deres populære kreative workshops. Kom og kreer små skulpturer eller lav et svævende kunstværk af kunstig halm, plastbast og pomponer. Statens Museum for Kunst’s huskunstner instruerer, mens du kan nyde et godt glas vin og lade kreativiteten flyde frit.

Dato: 13. og 27. april & 25. maj og 1. juni | Pris: 195 kr. + entré / årskort

Koncert: Isang Yuns mesterværk ‘Images’

Kunst og musik smelter sammen, når orkesteret Athelas Sinfonietta opfører komponisten Isang Yuns mesterværk Images fra 1968. Værket har været til stor inspiration for Haegue Yang som står bag forårets store udstilling. I en fusion af traditionel koreansk musik og vestlig avantgarde inviterer Athelas Sinfonietta på en rejse ind i Yangs univers.

Dato: 4. maj | Pris: 45 kr. + entré eller årskort

Særomvisning: Haegue Yang x Ferlov Mancoba & Arke

Haegue Yang har været på opdagelse i Statens Museums for Kunst’s samling og fundet inspiration hos billedhuggeren Sonja Ferlov Mancoba og billedkunstneren Pia Arke. Tag med på en særomvisning, hvor der bindes tråde mellem de tre kunstnere.
Som publikum skal I på opdagelse i forunderlige skulpturer, krigeriske og poetiske gipsfigurer og se nærmere på det skæve magtforhold mellem Grønland og Danmark.
Dato: 20. april | Pris: 45 kr. + éntre til SMK eller årskort

Foredrag: Rejs gennem kunsthistorien med SMK’s direktør

Tag med SMK’s direktør, Mikkel Bogh, på en rejse gennem 700 års kunsthistorie. Som publikum følger man kunstnerne på deres færd rundt i verden – som opdagelsesrejsende, naturforskere, spioner, flygtninge og vandrende på udkig efter opgaver, inspiration og nye muligheder. Over 5 torsdage sætter Mikkel Bogh fokus på “den rejsende kunst” og dykker ned i både kendte og oversete kunstværker fra SMK’s samling.
Dato: 5., 12. og 19. maj samt 2. og 9. juni | Pris: 975 – 1.575 kr. for alle 5 foredrag inkl. entré.

FAKTA OM SMK

SMK – Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København K

Åbningstider

Tirsdag – Søndag: 10:00 – 18:00

Onsdag: 10:00 – 20:00

Mandag: Lukket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *