LIVEMUSIKOPLEVELSER

Tivoli præsenterer jazz med store stjerner til Tivoli Jazzfestival

Der er masser af jazz i Tivolis Sommerprogram, når Pantomime Teatret fra 8 juli og frem til 12. juli til omdannes til en en sprudlende jazzscene. Den gamle haves gæster kan opleve mere end 50 af de største danske jazzkunstnere, når de giver koncerter, der præsenterer både de unge løver i form af Tivoli Jazz Pris-modtager Pelle von Bülow, internationale navne som pianisten Jan Lundgren i Montmartre All-Stars, Tivolis eget big band. Havens gæster kan altså opleve jazz i alle dens mange skikkelser.

Alle jazzelskere kan få en unik musikoplevelse i Tivoli, med mere end 20 koncerter på kun 5 dage til Tivoli Jazzfestival. Det ikoniske Pantomimeteatret danner som sagt rammen om koncerterne med anerkendte jazzsolister som Christina von Bülow, Hans Ulrik, Jacob Fischer, Kathrine Windfeld, Mads Mathias, Miriam Mandipira, Mathias Heise og Jan Harbeck.

”Det er fantastisk, at vi er lykkedes med at få organiseret en ny Tivoli Jazzfestival. Tivoli og Pantomimeteatret er det perfekte sted at opleve jazz under åben himmel, og jeg glæder mig meget til at møde publikum og høre alle mine gode jazzmusiker-kollegaer folde sig ud”. udtaler Peter Jensen, Kapelmester i Tivoli.

artiklen fortsætter under annoncen

OnsdagsJazz i Tivoli med internationale toner

Udover Tivoli Jazzfestival kan havens gæster hver onsdag i juli og august nyde jazz på Plænen, når Tivoli Ensemblet og kapelmester Peter Jensen inviterer solister til at udforske forskellige afkroge af jazzen. I juli er det violinisten Line Kruse, der byder på latin og danske evergreens. I august sammensætter mundharpefænomenet Mathias Heise et program af jazz fra 1970’erne og 80’erne.

Tivoli lørdagsbal under stjernerne

Hver lørdag i sommersæsonen byder Tivolis Big Band og Tivoli Late Night Orchrestra op til forsigtig corona-dans på Plænen. Der vil bl.a. være underholdning med Miriam Mandipira & Mads Mathias med Tivoli Late Night Orchestra og Kaya Brüel & Michael Carøe med Tivolis Big Band.

Frederik Wiedemann, Underdirektør for Kultur fortæller: “Vi har ventet længe på at spille levende musik igen i Tivoli, og vi er rigtig glade for at kunne præsentere et stærkt program til Tivoli Jazzfestival i samarbejde med Jazzhus Montmartre, Jazzkollektivet og nogle af Danmarks bedste jazzmusikere”.

En hyldest i Tivoli til jazz-legenderne

Den 22. september omdannes Glassalen til en hyldestkoncert for den jazzlegenden Charlie Parker i anledning af hans 100-års fødselsdag. Tivoli Ensemblet har inviteret bl.a. Jesper Thilo, Christina von Bülow, Jacob Fischer, Benjamin Koppel og mange andre. Den 23. september har Tivoli arrangeret endnu en hyldestkoncert for Stevie Wonder i anledning af hans 70-års fødselsdag. Den danske soulpop artist Burhan G, Bobo Moreno, Miriam Mandipira, Mads Mathias og Mathias Heise fortolker Stevie Wonders mange hits.

Det bliver altså en Tivoli-sommer fyldt med jazz. Tivoli Jazzfestival løber af stablen fra d. 8.-12. juli, og de mere end 20 koncerter kan opleves på Pantomime Teatret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *