OPLEVELSERTEATER

HVEM ER DET DER BANKER – En teaterforestilling om et regnestykke der aldrig går op

Det Olske Orkester er kommet til tredje forestilling i trilogien ”En nations selvhad – Danmark mellem skam og selvovervurdering”. Efter forestillingerne SUKKER og SALT præsenterer Det Olske Orkester nu den sidste i rækken: HVEM ER DET DER BANKER.

En kvinde vågner op midt i sit værste mareridt – på scenen i et stort indsamlingsshow på direkte TV – og hun kan ikke komme væk!
Skærme bliver tændt med billeder af triste børn fra fjerne lande, lysshows bliver afprøvet, kæmpe præmier rulles ind. Før kvinden ved af det, har hun fået til opgave at finde Afrikas stjerne – desperat hopper hun fra brik til brik for at dræne kontinentet for værdier og vinde førsteprisen i humanisme. Et game-show på liv og død er i fuld gang. Men flygtningestrømme, libyske fængsler, unge oprører og kvindens egen samvittighed kommer i vejen…

HVEM ER DET DER BANKER iscenesættes med en syret eksistentiel tekst og et fysisk abstrakt formsprog i et scenografisk landskab af brugt tøj, usynlige hegn, og havet som den evige flydende strøm, der forbinder jordens befolkning.

Historien henter sin inspiration fra nutidens europæiske flygtningekriser og fra det årlige Danmarks-indsamlingsshow. I et Kafkask univers fortælles en syret og mareridtsagtig historie om det globale regnestykke, der ikke er ment til at gå op. Et regnestykke der betyder, at hver gang vesten giver en krone i støtte til
udviklingslandene, så trækker de samtidig 7 kr. ud til sig selv pga. ulige handelspolitik, evig afbetaling på gæld og skatteunddragelse.

HVEM ER DET DER BANKER er et kunstnerisk forsøg på at trække det racistiske gulvtæppe væk under Danmark. I en nutidig ramme og med nedslag og opsamling af 300 års Danmarkshistorie, ønsker Det Olske Orkester at rette en skarp kritik af vestens postkoloniale aktivitet i verden og som følge af det, de nutidige markante nationale konstruktioner. En fortælling om over- og undermennesker som stadig lever i bedste velgående.

Fakta om HVEM ER DET DER BANKER

HVEM ER DET DER BANKER
Premiere den 10. november kl.
19.30 på Forsøgsstationen,
Sønder Boulevard 81,
1720 København V

Spilleperiode Forsøgsstationen: 10. – 21. november 2020
Tirsdage – fredage kl. 19.30 og lørdage kl. 16:00
Skoleforestilling 13. nov. kl. 11:00

Medvirkende: Ditte Laumann, Mireia Serra, Angelina Kirchhoff, Sofie Ebbesen Nielsen, Morten Klode, Øyvind Kirchhoff, Jens Bäckwall
Dramatiker og instruktør: Lotte Faarup
Lysdesigner og scenograf: Jeppe Lawaetz
Kostumedesigner: Signe Beckmann
Lyddesign: Jonas Jørgensen
Produktionsleder og teknik: Søren Kyed

FAKTA OM DET OLSKE ORKESTER

Sceneinstruktør og dramatiker Lotte Faarup og skuespiller Øyvind Kirchhoff stiftede Det Olske Orkester i København i maj 2008. Det er Det Olske Orkesters hensigt, at skabe teaterforestillinger inden for en skarp og eksperimenterende teaterform, der inddrager så vel den stærke historie, det fysiske sprog, det visuelle udtryk og det musikalske element.

Gennem de sidste 26 år har Det Olske Orkester været knyttet til børne- og ungdomsteater miljøet samt den eksperimenterende voksenteaterscene i Danmark; også med afstikkere til udlandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *