OPLEVELSERTV og FILM

Foredrag: Mathias Broe, giver gratis foredrag om Amfi.

Årets Robert-vinder i kategorien kortfilm: Dokumentar, Mathias Broe, giver gratis foredrag om Amfi. Oplev den unge fremadstormende filminstruktør Mathias Broe, når han besøger Det Danske Filmstudie. Her vil han fortælle om tilblivelsen af dokumentaren “Amfi”, som han lavede for at bryde tabu om flydende seksualitet.

Den 5. november kl. 17:00 giver Mathias et indblik i hans arbejdsmetoder og mange overvejelser i den lange proces, det var skabe Amfi. En film om maskulinitet, skam og frihed, som stiller spørgsmålet: Bliver du mindre maskulin af at være til både mænd og kvinder? Og hvem har egentlig defineret de fremherskende grænser for seksualitet?

Kan dokumentar skabe forandring?

Filmen Amfi er et dokumentarisk eksperiment. Her møder tre mænd hinanden i ruinerne af et amfiteater inspireret af det antikke Grækenland. Den ene er transmand og har fundet ud af, at han ikke udelukkende er tiltrukket af kvinder. Den anden har levet med en flydende seksualitet længe. Og den tredje har lige fundet ud af, at han er tiltrukket af begge køn.

Selvom de er fremmede for hinanden, så indleder de en samtale alt imens de laver gipsaftryk og læser op af deres dagbøger. Samtalen kredser om deres kroppe, om lyst og om frygt, og om deres flydende seksualitet og maskulinitet. Kan de – måske – i fællesskab løsrive sig fra de begrænsende forestillinger om mænds seksualitet?

Med Amfi ønskede Mathias at skabe den film, han gerne selv ville have set dengang, hvor han fandt ud af, at han ikke nødvendigvis kun var tiltrukket af det modsatte køn. Dengang han var allermest usikker omkring sin egen seksualitet.

Torsdag den 5. november byder Kort & Dokumentar Filmskolen velkommen til en aften med fokus på films transformerende evne og filmskaberens personlige gennemslagskraft. En aften hvor der gives et indblik i de dokumentariske metoder. Metoder, der både kan formidle og være med til at frisætte og forandre vores verden – og os selv.

Se Amfi inden foredraget. Find link og log in til filmen på: www.filmkurser.dk/foredrag-med-mathias-broe

Om Mathias Broe

28-årige Mathias Broe er uddannet fra Super16 årgang i 2018. Amfi, som var hans afgangsfilm, vandt en Robert ved dette års prisuddeling.

Mathias har desuden en bachelor fra film- og medievidenskab fra Københavns Universitet med tilvalg i kunsthistorie og filosofi. Sideløbende med universitetsuddannelsen arbejdede Mathias med filmprojekter og vandt en stribe af priser undervejs, såsom Fyns Filmtalent, Young Docs og DR-MAMA prisen.

I dag har Mathias Broe etableret sig som en af de nye stemmer indenfor dansk film og har gang i flere TV- og filmprojekter.

Om Kort & Dokumentar Filmskolen

Kort & Dokumentar Filmskolen blev grundlagt i 1999 med en vision om at gøre filmhåndværket tilgængeligt for alle, som har en passion for at fortælle med levende billeder.

I dag er den landets største uafhængige filmskole, som udbyder kurser og uddannelser inden for TV, film og online medier. Det er her de store TV kanaler og mediehuse sender deres ansatte på efteruddannelse. Det er også her at folk med drømme om en karriere indenfor levende billeder har fundet en alternativ vej ind i branchen.

Fakta om foredraget

TID: Torsdag den 5. november kl. 17:00-18:30
HVOR: Kort & Dokumentar Filmskolen, Blomstervænget 52, 2800 Kgs. Lyngby
ENTRE: Gratis

Grundet corona-situationen har skolen valgt et begrænset antal pladser, hvorfor man skal tilmelde sig på forhånd. Mundbind er påbudt, når du står op eller går rundt i foredragslokalet.

Tilmelding: www.filmkurser.dk/foredrag-med-mathias-broe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *