LIVEMUSIK

DR Vokalensemblet kalder til forandring i nyt dansk værk

DR Vokalensemblet udforsker kunstens mulighed for at skabe forandring og samhørighed gennem koncerten ‘The Calls’ i DR Koncerthuset den 9. februar.

Sangstemmer og kormusik er ofte forbundet med ro og harmoni, men når mange stemmer kombineres, kan de også opfordre til oprør og forandring. Dette vil være tilfældet, når DR Vokalensemblets 18 sangere præsenterer seks værker af nulevende komponister, som undersøger stemmens og kunstens potentiale til at udtrykke modstand, stille spørgsmål og efterspørge fred.

Hovedværket for koncerten, som også har givet navn til denne, er værket ‘The Calls’ med musik af komponisten Niels Rosing-Schow og koncept og tekst af den canadiske kunstner Brendan Fernandes. Koncerten dirigeres af den danske dirigent og professor Lone Larsen, som for første gang dirigerer DR Vokalensemblet.

Gennem koncerten ‘The Calls’ vil musikken omfatte menneskets stemmers potentialer – både som et middel til oprør og protest, men også til bøn og beroligelse. Koncerten vil også have et visuelt og dramaturgisk element i form af lys, bevægelse og kostumer. Lone Larsen siger om koncerten: “Koncerten er sammensat som en flertydig helhedsoplevelse, hvor en hånd kan kærtegne eller knytte næven, og et kostume kan være en uniform eller en redningsvest.”

DR Vokalensemblets sangere har også indgået aktivt i den kreative proces bag koncerten. Lone Larsen fortæller: “Vi har arbejdet med flere fortolkningsmetoder, herunder både præcis noteret musik og improvisation, hvor sangernes egen kunstneriske frihed smelter sammen til et unikt musikalsk udtryk. Kroppen forstærker ordene med koreografisk og rumlig bevidsthed, og i dette rum kan publikum skabe deres egen oplevelse og fortolkning.”

Fakta om koncerten ’The Calls’ i DR Koncerthuset

DR Koncerthuset, Studie 2

Torsdag 9. februar kl. 19.00

DR Vokalensemblet

Lone Larsen, dirigent

Musik af bl.a. Niels Rosing-Schow, David Lang, Ann Sofi Söderqvist, Marie-Claire Sindon og Tina Andersson

Koncerten sendes i DR P2 mandag 13. februar kl. 19.20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *