Udstillingsåbning SMK: Danh Vo – Take My Breath Away

Efterårets store sær-udstilling på SMK , Danh Vo – Take My Breath Away, åbnes med manér onsdag 29. august kl. 17.00.

“Mr. Vo has expanded the definition of art.” Det var ordene  New York Times skrev om dansk-vietnamesiske Danh Vo – som nok er en af Danmarks mest internationalt anerkendte nulevende kunstnere. Her i efteråret 2018 tager Danh Vo så udstillingen, Danh Vo – Take My Breath Away, direkte fra Guggenheim i New York til SMK i København.

Eksisterende genstande får ny betydning.

Med udgangspunkt i sin egen personlige historie, omdanner Vo allerede eksisterende genstande og giver dem nye betydninger. På udstillingen kan man for eksempel opleve værket 08:03, 28.05; en storslået lysekrone der hang over det mødebord, hvor Parisaftalen, der afsluttede Vietnamkrigen, blev underskrevet.

På udstillingen kan man som gæst blandt andet opleve  Frihedsgudindens kjolefolder i en 1-til-1-kopi, en lysekrone der har bevidnet historiske vendepunkter og breve fra den krigsførende og ballet-elskende Henry Kissinger.

Man vil også kunne opleve den storslåede Skulpturgade i en helt ny udformning i anledning af udstillingen.

På åbnings-dagen for udstillingen, vil SMK’s direktør Mikkel Bogh og udstillingens kurator Marianne Torp introducere udstillingen. Alle er velkomne og det er gratis at deltage. Tilmelding er ikke nødvendig.

SE OGSÅ: Køb kunst

Fakta åbningen af udstillingen:  Danh Vo – Take My Breath Away

HVOR: Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København K

HVORNÅR:  onsdag 29. august kl. 17.00-19.00

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.