Teater: PASSAGE FESTIVAL

Mere end 50 forskellige gratis forestillinger i verdensklasse for hele familien i både Helsingør og Helsingborg. PASSAGE spænder fra klovneri for hele familien til ny performancekunst. Festivalen søger konstant nye rum og udfordringer til de traditionelle rammer for scenekunst.

I år er det luftrummet, der indtages, når flere kunstnere tager gadeteateret til nye højder og trodser tyngdekraften i de to sundbyer.

PASSAGE Festival har siden 2004 sendt danske, svenske og internationale kunstnere ud på gaden for at møde folk, hvor de er. I år bliver det nemmere for publikum at opleve endnu mere, da festivalen er delt op med start i Helsingborg, dernæst opland og boligområder i både Danmark og Sverige og sidst 3 intensive dage i Helsingør by fra torsdag 2. – lørdag 4. august. Langt de fleste forestillinger er gratis – enkelte har entré, men med et festivalpas er der gratis adgang til alle forestillinger for 150 kr. for 1 voksen og 2 børn.

Du kan opleve klovne-forestilling om synkronsvømning, en nycirkusfamilie i en lyserød campingvogn, dukketeater-magi i teltets mørke, tunede knallerter og lækkert hår og gedigent gøgl med hulahop og jongleren.

For et fuldt overblik blandt mere end 150 aktiviteter skal du finde programmet, der kan downloades fra www.passagefestival.nu. Hér et udpluk af festivalens forestillinger. Vi starter med festivalens punktum:

HELSINGØR HIGHLIGHTS

EXIT af Inextremiste (FR)

Et gennemført vanvittigt akrobatshow sætter punktum for festivalen. Med en varmluftsballon tager det ekstreme franske cirkus-kollektiv deres frygtløse akrobatik og charmerende galskab til nye højder – i og udenfor ballonkurven. Vi bliver vidne til en rablende luftballet af et flugtforsøg, med kroppe der tumler gennem luften og lige dele skønhed, sønderlemmende humor og indslag af ren galskab.

Cirque Inextremiste blander dans, street arts, nycirkus, ekstrem akrobatik og musik i forestillinger der er kendetegnet ved sort humor, høj risiko og uovertruffen teknik og fandenivoldskhed. I EXIT tester de som altid mildest talt grænserne for både psykisk og fysisk balance et sted mellem himmel og jord – og denne gang lader de sig måske ikke bringe tilbage til jorden! ADVARSEL: Denne forestilling medfører en høj risiko for efterfølgende stive nakker.

Fredag 3. august kl. 21.30 + Lørdag 4. august kl. 21. 30 Fodboldbanen v. Borupgårdskolen: NB: Gratis. busser t/r fra Helsingør by. GRATIS / ALDER: Fra 7 år

LEAVING NORMAL af Cie Woest (NL)

En syret vandreforestilling, der bevæger sig fra en tilsyneladende almindelig slentretur til en rejse gennem en række romantiske, lidenskabelige og humoristiske scener med et finurligt og mystisk persongalleri. Leaving Normal er dans, komedie, tragedie, krimi, surrealisme og sort humor med et absurd twist, skræddersyet til hvert enkelt spillested.

Ons 1. august kl. 19 / Vapnagaard, Tors 2. august kl. 18 / Spillested oplyses v. billetkøb, Fre 3. August kl. 17 + 19 /Spillested oplyses v. billetkøb. ENTRÉ (Voksne 50 kr. / Børn (u 14 ) 25 kr. / Festivalpas (1 voksen + 2 børn u. 14) Gratis adgang.

SOKA TIRA af Cie Basinga (FR)

På Helsingørs centrale Axeltorv har franske Basinga brug for at vi løfter blikket fra fadøl og kaffekopper: Basinga undersøger linedansens essens: en konstant vekselvirkning mellem storhed og grundlæggende sårbarhed. Som publikum bliver vi direkte involveret og givet et med-ansvar for både forestilling og kunstner: Det er os, der holder linen! Der skal stoles på, hjælpes og lyttes til hinanden når linedanseren bevæger sig ud mellem bygningerne. Hver eneste person tæller.

Torsdag 2/8 – kl 14 + 19 Axeltorv i Helsingør / GRATIS

THE INVISIBLE MAN af Orkater (NL)

Danmarkspremiere på hollandske Orkater’s forestilling om en kunstners møde med en nordafrikansk flygtning i sit studie. I Stengades gamle Teaterhus får publikum den samme historie om dette møde, og om et kunstprojekt der opstod heraf. Men historien fortælles fra to vidt forskellige perspektiver: Kunstnerens og flygtningens.

Tors 2.- lør 4. August kl. 17 + 20 / Teaterhuset, Stengade 51, ALDER: 14 + ENTRÉ 50 kr. / Festivalpas: Gratis adgang.

FRAGTFRIT af Nydanskeren Jimbuts Kulturforening (DK)

Du ankommer til et pakkepostcenter og med din billet afhenter du en uafhentet pakke fra Kina. Fragtfrit handler om handelssamarbejdet mellem den kinesiske online handelsplatform Alibaba Group og dansk-svenske PostNord, og stiller skarpt på samspillet mellem globale fænomener, individuelle og kollektive liv. Forestillingen ændrer karakter dag for dag, pakke for pakke.

Torsdag 2. + fredag 3. august kl. 14.30 + 15.30 + 16.30 + 17.30, Lørdag: 4/8 kl. 12.30 + 13.30, Strandgade 72, Helsingør. ENTRÉ (Voksne 50 kr. / Børn (u. 14 ) 25 kr. / Festivalpas (1 voksen + 2 børn u. 14) Gratis adgang.

Forestillinger og program findes på www.passagefestival.nu , hvor du også kan downloade pdf- programmet.

Hér finder du PASSAGE:

27. – 29. juli / STADSPARKEN, HELSINGBORG + OFFICIEL ÅBNING

WANTED er festivalens officielle åbningsforestilling. De italienske luft-akrobater eVenti Verticali vender scenen 90 grader og kaster sig ud i en 3D animeret tegneserieflugt. Festivalen fortsætter resten af weekenden i Stadsparken med gratis forestillinger og workshops for hele familien.

30. juli – 1. august / OPLAND + BOLIGOMRÅDER, HELSINGØR + HELSINGBORG

Fuldt fokus på forestillinger for store og små i byerne omkring og boligområderne i Helsingør og Helsingborg. Nycirkus, surrealistiske vandreforestillinger, synkronsvømmende klovne og workshops med verdensberømte street artists rykker ind på den anden side af ligusterhækken og legepladsen.

2. – 4. august / HELSINGØR BY OG DEN STORE FINALE

Torsdag-lørdag fyldes Helsingør by af forestillinger fra morgen til aften. Den gamle Toldkammergård er festivalens hjerte for både publikum og kunstnere. EXIT sætter et passende punktum for festivalen et sted mellem himmel og jord.

Om PASSAGE Festival

Den internationale gadeteaterfestival PASSAGE Festival er Nordens største internationale, og eneste transnationale, gratis gadeteaterfestival. Den arrangeres årligt af Helsingør Teater og Dunkers kulturhus i Helsingborg. I 2018 er det 15. gang man kan opleve PASSAGE festival og den unikke kombination af høje kunstneriske ambitioner med solid lokal forankring på begge sider af sundet. Ét af PASSAGEs kendetegn er et fokus på at skabe intime, kunstneriske møder i byrummet – både i byens centrum og boligområdernes periferi. I 2018 samarbejder gadeteaterfestivalen med en lang række kommuner, byer og festivaler i både Danmark og Sverige.

SO FESTIVAL

2018 er desuden første år, PASSAGE Festival samarbejder med SO Festival i Skegness, England om at udvikle det kunstneriske program og bidrage til at udnytte gadeteatrets særlige evne til at nå (lokale) befolknings-grupper, der ikke kommer i kontakt med kulturelle tilbud. SO Festival finder sted 31/8 -2/9 2018.

PASSAGE FESTIVAL 27. juli-4. august 2018

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.