Scenekunst installationer går internationalt

Kulturværftet i Helsingør har i en længere periode arbejdet med udvikling af scenekunstproduktioner, der orienterer sig mod nye teknologier. Netop nu kan kan et internationalt publikum møde nye scenekunstproduktioner skabt i forbindelse med Kulturværftets samtidsfestival CLICK Festival.

I alt er det fire produktioner, der vises i for et internationalt publikum, den første er Chronicle of Lightyear, der lige har haft verdenspremiere i Taipei Performing Arts Festival. I begyndelsen af september er denne forestilling sammen med tre andre produktioner fra Kulturværftet kurateret og udtaget til visning på den internationale festival for kunst og teknologi, Ars Electronica i Linz. De tre andre er Chronicle of Lightyear, “Silicium” og performancen Noora Hannula vs. Soma The Augmented-Reality Girl – THE ULTIMATE BATTLE samt en showcase på egenproduktionen HC2.

SE OGSÅ: Billetter til events udland

Særligt for alle produktioner er, at de benytter sig af en ny sceneplatform udviklet af Kulturværftet – en særlig hologramscene også kaldet 4D Boxen. Ud over at kombinere forskellige 3D-teknologier er det specielle ved 4D Boxen, at tilskueren oplever forestillingen gennem 3D-briller, og at performeren interagerer med det digitale 3D-univers på scenen. Det betyder, at performeren selv kan påvirke og forandre det audio-visuelle udtryk live. De fire dimensioner, som boksen opererer med er lyd, billede, tid og sted.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.