Rundetaarn: GAZE – SURREALISM IN THE DIGITAL AGE

Ny udstilling frem til 24. februar 2019 i Rundetaarn af kunstner Ida Kvetny.

Den danske kunstner Ida Kvetny har skabt en unik soloudstilling bestående af nye keramiske værker, malerier, papirværker, tekstiler, animationer og en virtuel kunstinstallation.

I udstillingen GAZE tages publikum med på en surrealistisk og virtuel kunstoplevelse, hvor de ældste kunstformer som skulpturen og maleriet møder fremtiden og den digitale tidsalder. Det sker blandt andet i udstillingens stedsspecifikke virtual reality-værk med inspiration fra Rundetaarns gamle panoramakikkerter, som tidligere stod på tårnets platform. Gennem værket vil publikum kunne udfordre tyngdeloven og opleve at svæve i et indre landskab med genkendelige byelementer og 3D scannede skulpturer.

Værket tager med Ida Kvetnys egne ord afsæt i ”en slags ny psykedelisk revolution med referencer til surrealisme og automattegning – nu som en oplevelse i fire dimensioner, hvor man vil kunne bevæge sig frit inde i værket.”

Se også: KØB KUNST

Ida Kvetny Biografi

Ida Kvetny (1980) bor og arbejder i København. Med maleriet som grundklang udtrykker Kvetny sig i både to og tre dimensioner, og i VR-kunsten tilføres endnu en dimension. Installatorisk og skulpturelt arbejder hun med en række arketyper og symboler hentet fra maleriets motiver. Materialerne er ler, gips eller træ.

Ida Kvetny udtaler: “I en digital tidsalder forsøger jeg at udforske et ursprog, som går på tværs af tider, steder og kulturer. Jeg arbejder med fænomener og arketyper i en tid, hvor begreber som kollektiv underbevidsthed, lagring af hukommelse og kunstig intelligens danner en ny opfattelse af virkeligheden.”

Ida Kvetny har en BA (Hons) i Drawing & Painting fra Edinburgh College of Art, 2006, og en MFA fra Central Saint Martin’s College of Art and Design, London, 2007. I 2005 deltog hun i den prestigefyldte Norfolk Summer School of Art ved Yale University. Ida Kvetny har siden sin afgang i 2007 deltaget i adskillige nationale og internationale udstillinger, heriblandt Torrance Art Museum, Los Angeles, og The Museum of Art at Seoul National University i Korea. I Danmark har hun bl.a. udstillet på BRANDTS, ARKEN, samt Charlottenborg Kunsthal. Nationalt og international er hun blevet vist på utallige gallerier. Hun har modtaget flere priser og i foråret 2012 blev hun inkluderet i “Kraks Blå Bog” over betydningsfulde danskere.

Fakta om GAZE – SURREALISM IN THE DIGITAL AGE

HVOR: Rundetaarn, Købmagergade 52 A, 1150 København K.

HVORNÅR: Frem til 24./2 – 2019.
http://www.rundetaarn.dk/gaze-udstilling-af-ida-kvetny/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.