Ny CD fra Peter Bastian BASTIANS BALLADER
BASTIANS BALLADER er et udtryk for Peter Bastians livslange kærlighed til musikken fra Balkan.

På BASTIANS BALLADER er hovedvægten lagt på den tragiske bulgarske bryllups ballade, men Peter Bastian har valgt også at spille nogle Rumænske Doinaer og en tyrkisk taksim. Lidt dansk og norsk folkemusik har også sneget sig ind. Musikken klæder hinanden. Den bulgarske bryllupsballade og rumænske Doina udtrykker den dybeste blues, fra tragedien til trøsterigt vemod. Tæt musik, som det klæder at blive fortyndet med den svale skønhed i de norske brudemarcher og den generøse gemytlighed i folkemusikken fra Sønderho på Fanø.

Peter Bastian har to fremragende norske musikere med på albummet: Gabriel Fliflet på harmonika og Olav Tveitane på Bas, guitar og cister.

Fakta om BASTIANS BALLADER

Peter Bastian opholder sig med lige stor selvfølgelighed i den klassiske og ikke-klassiske musik. Han spillede fagot i Den danske Blæserkvintet som høstede betydelig international anerkendelse i perioden 1968 til 2014. Han underviste i en snes år på Det kgl. Danske Musikkonservatorium i fagot og kammermusik. Siden 1972, hvor han mødte klarinettisten Nikola Jankov, har han været en drivkraft for Balkan musikken i Danmark, dels med Balkantrioen i 70erne, dels med Nikola Jankovs Lenovskata Grupa (1992 – ). Desuden trioen Bazaar, som huserede i årene 1976 til 2013 med en improviserende frodig, virtuos og uforudsigelig leg med alverdens musikgenre. Selv spiller han klarinet og elektrisk fagot, i folkemunde kaldet Rovfagotten.

Peter er kendt som forfatter og foredragsholder, og har modtaget en lang række priser. 1998 Ridder af Dannebrog.

SE HER: Musik CD

Gabriel Fliflet, harmonika, piano, sang og komposition, er en alsidig og nysgerrig musiker fra Bergen i Norge. Ud over norsk folkemusik har han bl.a. fordybet sig i musik fra områder på Balkan. Mest kendt er nok hans kompagniskab med trommeslageren Ole Hamre i den uforudsigelige duo Fliflet/Hamre. Med ham dannede han i 1993 sekstetten Fliflets frie Flyt (senere Fri flyt) hvor han i ti år spillede sammen med bl.a. Peter Bastian og Olav Tveitane. Fliflet har komponeret en række stort anlagte bestillingsværker, bl.a. “Edvards lykkelige dag”, som blev bestilt av Edvard Grieg Museet Troldhaugen til fejringen af Grieg i 2008, og “Åresong” for Festspillene i Bergen, som havde en tiljublet uropførelse i Grieghallen maj 2010.

Olav Tveitane er opvokset i Bergen, og har fra de tidlige år en glødende interesse for folkemusikken. Sin grunduddannelse som klassisk kontrabassist fik han i Århus i Danmark, hvor han studerede på musikkonservatoriet i 80erne, Han vendte tilbage til Norge i 1989 for at være med til at skabe Norges første amts folkemusiker gruppe. Siden da har han spillet med en række af Norges bedste spillemænd/kvinder og folkemusikere, og deltaget på et stort antal koncerter, festivaler og CD-indspilninger som kontrabassist, strengespiller (guitar/cister) og som sanger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.