NEPHEW GÅR I RING

Albummet “Ring – i – Ring” udkommer i årstider og Nephew spiller forårets tre nye sange live på taget af ARoS torsdag d. 26. april 2018.

I efteråret 2017 vendte Nephew tilbage efter fem års tavshed og kunne efter et døgn melde udsolgt til to store arena-koncerter et år ude i horisonten.

I januar udkom der ny musik fra bandet, EP’en “Vinter – i – Ring”, og d. 26. april udkommer EP’en “Forår – i – Ring”, som indeholder sangene “Tropper”, “Frankenstein (I Ring part 1)” og bandets nyfortolkning af Kaj Munks klassiker “Den Blå Anemone”.

Release-event på taget af kunstmuseet ARoS

Som release-event, og som en leg med albummets tematik, vil Nephew opføre de tre nye sange live, stående i ring på taget af kunstmuseet ARoS i Aarhus. Publikum vil kunne bevæge sig rundt om bandet, indeni Olafur Eliassons berømte ringformede værk Your rainbow panorama og lytte til musikken gennem hovedtelefoner.

Den nye musik fra Nephew udgives i takt med årstiderne, og “Forår – i – Ring” udkommer som anden del af det samlede album-værk. Senere følger en sommer-EP og en efterårs-EP, før det hele samles i det fulde album “Ring – i – Ring”. Om albummet og dets udgivelsesformat siger de seks medlemmer:

Vi lever alle i døgn og uger og årstider. Vi er alle børn af nogen, som er børn af nogen, som var børn af nogen. Også for 100 år siden kunne mennesker føle sig ensomme og tungsindige om efteråret og vinteren. Og også for 100 år siden kunne mennesker føle sig opløftede og forelskede i verden om foråret og sommeren. Og de lavede sange om det. Måske kan vi bruge de sange til noget i dag? Og måske kan vi bidrage til, at det store års-hjul ruller videre, ved at lave vores egne nye sange om det, der gør os bange og det, der gir os optur’.

“Ring – i – Ring” er en undersøgelse af, hvordan verden bevæger sig i hjul og cirkler, ikke kun i indhold men også i form. Albummet rummer overvejende nye sange om liv og død og dét at være et eger i det store fælles hjul, men for hver årstid forsøger bandet at give sit bud på en sang eller salme fra den danske sangskat.

Nephew manifest

Også sig selv som fænomen har Nephew lagt på laboratorie-bordet i undersøgelsen af dét at gå i ring. De seks medlemmer har i arbejdet med albummet taget udgangspunkt i deres eget manifest:

VI ER ET KOLLEKTIV, DER ER ÅBENT FOR NYE INPUT OG UDTRYK, MEN SAMTIDIG EN FAST ENHED MED UFORANDERLIG STIL OG LYDÆSTETIK OG EVIG HANG TIL NORDISK MELANKOLI

VI VIL SKUBBE TIL VORES EGEN OG PUBLIKUMS OPFATTELSE AF HVAD NEPHEW ER. HVEM ER VI? HVOR NYE ER VI? HVOR GAMLE ER VI? KIGGER VI FREM? KIGGER VI TILBAGE?

VI VIL FÅ EN ARENA TIL AT SYNGE MED PÅ EN SANG DER ER MERE END 100 ÅR GAMMEL

VI VIL FORSØGE AT FÅ EN AF VORES EGNE NYSKREVNE SANGE TIL AT BLIVE OPTAGET I SALMEBOGEN, HØJSKOLESANGBOGEN EL.LIGN.

Som en kunstnerisk overbygning til “Ring – i – Ring” har bandet iværksat projektet Nephew Overheard, hvor man via webcam og reallyd kan opleve sangene styret af tempoet på en af verdens største havvindmøllers skiftende rytme – året rundt, live. På rolige dage en meget langstrakt affære, hvor selv det korteste slag på lilletrommen bliver trukket til at vare flere sekunder. Andre dage kan man ane sangenes melodi og tekst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.