Mysteriet om portrættet indtager seks museer

Portrætter forfører og manipulerer. Det gør de på din Facebookside, og det gjorde de for 500 år siden. Nu løfter seks museer sløret for portrættets mysterier.

Den måde Michael Laudrup bevæger sig, når Jørgen Leth filmer hans finter i slowmotion. Den tvetydige grimasse borgerfruen Madame Smith sender dig fra sit guldalderhjem, eller de mange barokke roller Christian 4. optræder i. Det er noget af det du kan opleve, når museumskvarteret Parkmuseerne tager dig med på med en rejse rundt i portrættets historie med kavalkaden ”Ansigt til ansigt – Alle tiders portrætter”, der begynder den 15. juni og varer året ud.

SE HER: Kunst, malerier og plakater

Tæt på – og så alligevel ikke

Portrætter er interessante, fordi vi på den ene side kommer meget tæt på, men på den anden side har svært ved at regne ud, hvilket menneske der egentlig gemmer sig bag den elegante finte, den tvetydige grimasse eller de mange roller. Og ofte har kunstneren, bestilleren eller personen på portrættet en bagtanke med det. Det er en af gåderne i kavalkadens omfattende program af foredrag, udstillinger og arrangementer om og med portrætter på tværs af kunst, film og naturvidenskab.

Mød eksperterne

Du kan opleve kavalkaden i et intenst koncentrat, når Geologisk Museum danner rammen om tre foredragsaftener, hvor Parkmuseernes eksperter duellerer to og to med hver deres faglige syn på portrætter: øst møder vest, kunst møder naturvidenskab og film møder kulturhistorie.

Få en portrætguide

En portrætguide viser dig rundt til nogle af kavalkadens mest interessante portrætter med udtalelser fra museernes eksperter. I juni og resten af sommeren er der eksempelvis tre udstillinger og en filmserie på programmet. Portrætguiden fås på museerne eller downloades fra Parkmuseernes hjemmeside.

Parkmuseerne – Københavns grønne museumskvarter

Parkmuseerne ligger omkring Kongens Have i København og består af de seks kulturattraktioner SMK – Statens Museum for Kunst, Rosenborg, Cinemateket, Statens Naturhistoriske Musem, Davids Samling og Den Hirschsprungske Samling.

SE OGSÅ: Gavekort til kulturoplevelser i København

Fakta om ANSIGT TIL ANSIGT

HVOR: Parkmuseerne i København

HVORNÅR:  15. juni – 22. december 2017

Gå til Parkmuseernes hjemmeside… KLIK HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.