Musikudgivelse: Gaia/Drukner split

To af Danmarks ypperste stoner/doom-bands slår pjalterne sammen om en split. Håbet er, at pladen kan være med til at skabe stærkere bånd på den spirende doom-scene i Danmark. Samarbejde er vejen frem, og de to bands har da også lagt et pænt stykke arbejde I pladen.

Coversne er trykt af bandsne selv i et kælder-værksted på Nørrebro. Der er trykt på øko-pap, og pladen har ikke en for- og bagside, men to forsider; én der repræsenterer hvert band. Coveret kommer I seks forskellige farver og nogle få unika. Coveret er designet af NMAAR, som før har stået for artwork til Gaias udgivelser.

På pladen står den på 42 minutter med tunge riffs, episke passager, og så er alle tekster på splitten på dansk. De er præget af lige dele destruktion og håb (nej, nok en lille smule mere destruktion). På Drukners side, cementerer de sig som et solidt og
sammenspillet band, der blander den velkendte stoner-lyd med episk doom og oldschool metal, som det fx kan høres på det guitardrevne nummer Olmen. Gaia videreudvikler på deres lyd fra A Cure For Time, men sender denne gang lytteren helt ud i rummet med to numre inspireret af den russiske esoteriske futurist Nocolai Fedorov.

Musikken er lavet til vinylmediet, og det er derfor, at det er denne udgivelse, der er gjort mest ud af. Den vil også være tilgængelig på diverse online-platforme, men her vil coveret være et billede af de to sider fra vinyl-coveret. Begge sider af splitten
er optaget mixet og mastereret af Tobias Munk Tønder i Angry Music Studio. Splitten udgives i samarbejde med Vinyltrolden, Svensk Psych Aften, AUSI Records og Virkelighedsfjern.

I forbindelse med udgivelsen spiller Gaia og Drukner en håndfuld koncerter i Danmark:

  1. feb: Release på Stengade I København.
  2. feb: HeadQuarters, Århus. Med Bethmoora.
  3. feb: På Taget, Odense, med Bethmoora.

LYT: KLIK HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.