Musikudgivelse: Der er kun en vej – UP

Nyt musik udspil fra Amanda Rakel, der har set og oplevet mere end de fleste trods sin unge alder.

Født af dansk/svenske forældre i Tyskland, opvokset i Schweiz og med studier i New York og London har hun hele livet været vant til at rejse verden tynd. Hendes nye single er til gengæld formet af hårde erfaringer med indre rejser. Up er et up-beat, opløftende pop-track, der skal huske os på, at der altid er en vej op, også fra sindets sorteste dyb. Up er ude 1. marts.

Amanda Rakel er klar til at sende andet udspil fra hendes kommende EP på gaden. Up er skrevet til hendes mor, som har været igennem en længere periode med depression. Angst og depression har været en stor del af Amandas eget liv, så opmuntringen kommer fra et indgående kendskab til den personlige kamp for at komme tilbage til lyset.

Da jeg var 13 år skulle vi lave et skoleprojekt, der skulle rejse penge til et humanitært formål. Jeg besluttede at bestige Kilimanjaro. Da jeg stod på toppen af bjerget kunne jeg intet mærke. Ingen sejr, ingen lettelse eller tilfredsstillelse. Det var første gang jeg erkendte, at der var noget galt”, fortæller Amanda om starten på mange års arbejde på at finde glæden i livet.

SE OGSÅ: KØB MUSIK

Kilimanjaro er et stærkt billede på, at Up ikke peger mod karrierestiger eller bjergtinder, men glæde og indre lys.

Up er skabt i samarbejde med producer Mette Damm, som har været Amandas danske samarbejdspartner siden udgivelsen af debut EP’en Soaked.

Videoen præsenterer Amanda i smukke parykker – og uden – omgivet af familie og skønhed. Det er Preston Drake-Hillyard, der har produceret videoen – og han har også taget pressebilleder og coverfoto.

Om Amanda Rakel:

Amanda Rakel er en ung dansk/svensk singer-songwriter, født i Tyskland og opvokset i Schweiz. Hun har studeret i flere år i henholdsvis London og New York, og rejst meget i bl.a. Indien. For nogle år siden flyttede hun til Danmark for at dyrke sin interesse for musik. Det er det sted, hun har fundet sig bedst til rette i verden. I øjeblikket bor hun igen i Schweiz, men vender snarest muligt tilbage til Danmark for at bosætte sig mere permanent.

Amanda Rakel udgav debut-EP ‘Soaked’ i slutningen af 2017. Den blev til i samarbejde med producer Nicolai Kornerup (AyOwA, KwamieLiv m.fl.) og co-writer og producer Mette Damm (Ara Noir, Nille Nyc m.fl.)

Singlen ‘August’ udkom i sensommeren ’18 og var første udspil fra den kommende EP, som også bliver til i samarbejde med Mette Damm.

Lyt til UP: KLIK HER

Fakta om Amanda Rakel: UP

Release: 1. marts 2019
Label: Moveable Records
Foto og cover: Preston Drake-Hillyard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.