Museet for Samtidskunst: Christiansen i høj sø
En helt ny udstilling på Museet for Samtidskunst sætter fokus på en overset periode i fluxus-kunstneren og komponisten Henning Christiansens arbejde.

Henning Christiansen´s mål var at skabe en bedre verden, med sine valse, folkelige melodier og romantiske kompositioner. Musikken var, for Henning Christiansen, en del af en større kamp mod kapitalismen, EF-musik, skalkeskjul og udenomssnak. Fra 19. januar viser Museet for Samtidskunst en udstilling med sjældent sete værker fra 1970’erne af Henning Christiansen.

Fra Fluxus og minimalisme til nyromantik

Henning Christiansen er kendt fra fluxusbevægelsen og for sine stramme, minimalistiske værker, der førte til et nybrud på den europæiske kunstmusikscene. Men han begyndte at skrive helt anderledes musik omkring 1970. Musik, der står i stærk kontrast til hans tidligere kompositioner, kompositionerne var mere romantiske og følelsesfulde.

Udstillingen Christiansen i høj sø

I samarbejde med DR og Henning Christiansens Arkiv viser udstillingen sjældne TV-værker, partiturer, scenografi-skitser, interviews og andre genstande, der aldrig er blevet udstillet før. Med på udstillingen er også tre nye værker af unge kunstnere, som perspektiverer det følelsesfulde, oprigtige og melodiøse i Christiansens kompositioner til i dag.

SE HER: Musik på CD

Fakta om Christiansen i høj sø

HVOR: Museet for Samtidskunst, Stændertorvet 3D, 4000 Roskilde

HVORNÅR: 19. januar – 15. april 2018

Medvirkende kunstnere
Ud over Henning Christiansen, udstiller følgende kunstnere: Mira Winding, Anders Lauge Meldgaard og LOL Beslutning. Der kan også opleves værker med Jørgen Leth, Bjørn Nørgaard og Per Kirkeby.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.