MUNKERUPHUS soloudstilling med Charlotte Gyllenhammar

Oplev  den første soloudstilling  i Danmark  med  Charlotte Gyllenhammar, på MUNKERUPHUS. Charlotte Gyllenhammar,er  en af Sveriges mest toneangivende, nulevende kunstnere. Hidtil har kunstnerens værker kun været vist herhjemme på gruppeudstillinger på Charlottenborg (2004), Louisiana (2013) og Chart Art Fair (2014).

Charlotte Gyllenhammar slog for alvor sit navn fast i 1993 med værket Die for You, hvor hun hængte et kæmpemæssigt egetræ på hovedet mellem to bygninger over gågaden i centrum af det travle Stockholm. Det omvendte perspektiv har lige siden været et gennemgående tema for kunstnerens værker, der på tværs af medier undersøger, hvad der sker, når hverdagen bringes ud af balance.

Centralt i Charlotte Gyllenhammars mangeårige praksis står en række fotografier og video-projektioner af uidentificerede kvinder; alle hængende med hovedet nedad. De er ofte iklædt store kjoler, der får dem til at minde om blomster i fuldt flor, men samtidig synes de også fanget og indeklemt. Som eksotiske planter i færd med at fortære sig selv.

Et andet motiv, der har fulgt Charlotte Gyllenhammar gennem årene, er barnet, dets perception og eksponering i en verden, som det endnu ikke er parat til at stå til ansigt med. Uden at værkerne på nogen måde bliver selvbiografiske, refererer flere af dem til situationer og stemninger, kunstneren har kendt fra sin barndom, hvor hun, som datter af Volvo-industrimagnaten P.G. Gyllenhammar, levede med stor bevågenhed og i visse perioder også med trusler om kidnapning.

Selvom Charlotte Gyllenhammars ophav er meget langt fra de flestes, taler hendes værker til noget alment menneskeligt i os alle. Vi kan relatere til dem. De handler om barnet, om at være kvinde og kunstner klemt af normer – og ikke mindst om ensomhed og livets skrøbelighed som fælles grundvilkår.

Natt och Dag er første udstilling under temaet UDSYN i Munkeruphus’ nye profil, hvor værker af internationale kunstnere én gang om året præsenteres på solo- eller gruppeudstillinger. I de kommende år med særligt fokus på skandinaviske kunstnere fra vores nabolande.

SE HER: Kunst til hjemmet

Om Charlotte Gyllenhammar

Charlotte Gyllenhammar er uddannet fra Royal College of Art i London, The Royal College of Fine Arts i Stockholm og Göteborg Art College. Gyllenhammar har for længst opnået international bevågenhed og hendes værker været udstillet i bl.a. USA, Østrig, Frankrig, Kina, Spanien, Tyskland, Italien, England og Sverige. Senest på FOTOGRAFISKA i Stockholm med udstillingen Night og på Whitechapel Gallery i London som del af udstillingen Terrains of the Body.

SE OGSÅ: Gavekort til oplevelser

Fakta om soloudstilling med  Charlotte Gyllenhammar

HVOR: MUNKERUPHUS, Munkerup Strandvej 78, 3120 Dronningmølle

HVORNÅR: 17. juni – 3. september 2017

Udstillingen åbner lørdag d. 17. juni kl. 15-17 hvor alle er velkomne.
Kunstneren vil være til stede under ferniseringen.

Charlotte Gyllenhammar kan opleves i en artist talk på Munkeruphus d. 31. aug. kl. 17.30.
Tilknyttede arrangementer og omvisninger annonceres løbende på www.munkeruphus.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.