Line Bøgh mellem virkelighed og tankeeksperiment

Line Bøgh udgiver sit andet album til efteråret. Hendes nye sange griber om et følsomt spændingsfelt mellem virkelighed og tankeeksperiment.

Med sin sprøde art-vokal og lette kompositioner skaber Line et rustikt og ømskindet popunivers. Like fire like fire er på gaden 15. September.

Line Bøgh er en særegen singer/songwriter på den danske scene. Hendes florlette popsange finder tyngde i tekst, arrangement og vokalarbejde.

Det nye album Like Fire, Like Fire er indspillet og optaget i samarbejde med de to producere David Elberling og Rasmus Glendorf. De tre har sammen arbejdet ud fra Lines egne demoer, og igennem hele processen plejet den oprindelige stemning i dem.

SE HER: Musik på CD

“Jeg ville gerne lave et mere afpillet album, som tør det nøgne og skrøbelige. Rasmus, David og jeg har brugt meget tid på at udvikle universet med bl.a. hjemmelavede mellotroner, korproduktioner, halvt stemte guitarer og den slags. Vi har også dyrket en mere velproduceret lyd af trompeter og tromboner, store kor og tunge beats, men albummet er grundlæggende rustikt og uden leflen”.

Albummet er indspillet i The Village Studio B i København, men mange af demoindspilningerne er lavet i kunstnerfællesskabet Surrogaten i Hedehusene. I den gamle kaffesurrogatfabrik har Line sit studie, og et andet sted i fabrikken har hendes kæreste Christian Gundtoft atelier. Det er der maleriet af Line, som pryder albummets cover, er blevet til.

Op til albumudgivelsen slipper Line singlen Give Sophie a Shot. En fascineret undren over tidens datingkultur: “Sangen handler for mig om en dating-kultur, der giver indtryk af, at give mennesker de perfekte forudsætninger for at møde lige nøjagtigt det menneske, der matcher dem bedst, men i virkeligheden gør det mennesker alt for specifikke i deres krav, og “forestillingen om kærligheden” bliver forstærket i en sådan grad, at folk har svært ved at genkende den når den viser sig. Jeg synes, at kærligheden har lidt sørgelige vilkår”, forklarer Line.

Line Bøgh har netop turneret i Tyskland i forbindelse med singleudgivelsen af Yellow Moon. Hun tager igen sydpå på hele to turneer i efteråret i forbindelse med album release.

Line Bøgh Diskografi

Det er os som er farverne over byen (EP, 2013)
Something Else and Something Else and Something Else Again (2015, Tyskland 2016).
Yellow Moon (single, april 2017)

Line Bøgh er også tekstforfatter/vokalist i projektet Nye Mennesker.

Give Sophie a Shot udkommer 1. september.
Like fire like fire er ude 15. september via DME.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.