Køb kunst

Her finder du kunst til væggen i form af malerier og kunst plakater. Du kan også finde spændende skulpturer i mange forskellige størrelser. Så er du på jagt efter original kunst, til hjemmet eller til kontoret, så gå på opdagelse i de mange kunst online shops, der findes her på siden.

Malerier

Kunstmaler Mette Vester


Billedkunstner Mette Vester: Farverige abstrakte malerier som passer godt ind i moderne byggeri, til både privat og erhverv.  Flere størrelser: små, mellemstore og store malerier. Mulighed for at  låne malerier for at, se om de passer i hjemmet, du står selv for fragten frem og tilbage.

Besøg Mette Vesters hjemmeside: KLIK HER

Skulpturer

99 skulpturer


99skulpturer.dk: Galleri Mernild der står bag 99 skulpturer.dk der er en webshop med salg af skulpturer. Her kan du finde både store og små bronzeskulpturer, tinskulpturer og plexi glasskulpturer, fra kunstnere som Palle Mernild, Kirstin Stark, Lone Völcker og Luise Kött-Gärtner. Priserne ligger fra kr. 500 og til kr. 10.000+.

Besøg 99 skulpturers hjemmeside: KLIK HER

Tips til at købe kunst på internettet

Der er mange fordele, ved at købe kunst på nettet. Udbuddet er stort og varieret, og så er det nemt og bekvemt at, kunne sidde derhjemme i ro og mag, og surfe rundt i det store udvalg af kunst, der sælges via internettet. Der er er da også flere og flere der benytter sig af internettet, når der skal købes kunst til hjemmet.


Kunst til hjemmet

Når der skal vælges kunst til ens hjem, så er smag og behag jo heldigvis vidt forskelligt, og det vigtigste er at stilen skal passe til dig og til dit  hjem. Derfor er det en stor hjælp at kunne se det store udvalg af kunst som der tilbydes på internettet. Her er et par tips til dig der skal købe kunst til hjemmet.

Kunst i stuen

Når du vælger kunst til din stue, så kan det være godt at tænke over stuens andre farver og indretning. Det er også godt at tænke i størrelser, ligegyldigt om det er billeder eller skulpturer. Husk at kunst kan lave helt om på udtrykket i dit hjem, og gøre det mere spændende. Det kan være en god ide at måle op på væggen, der hvor man vil have kunst hængende, Det kan gøres ved at klippe et stykke pap ud i den størrelse eller de størrelser man påtænker billedet skal være i.

Kunst til stue med neutrale farver

Har man hvide vægge, så kan billeder med masse af pang farver blive meget dominerende, man skal derfor tænke på om de billeder man hænger op, skal være dominerende eller om det skal være mere diskret. Tit vælges et mere diskret billede til den slags rum, hvilket som regel også er den sikreste løsning, men afvis ikke på forhånd noget kunst med masser af farver og former. Nogle gange kan det faktisk være flot og elegant at placerer et stort og farverigt kunstværk i en stue der ellers ikke har så mange farver. Du vil ihvertfald opleve at rummet helt kan skifte karakter, hvis du gør det.a

Kunst til farverig stue

Har du en stue hvor der i forvejen er mange farver og former, både på væggene og måske i møblerne, så er det helt sikkert at du skal vælge kunst med stærke farver og former. Kunst der er mere neutralt vil drukne i stuer med mange farver. Men her gælder faktisk også om at, du tænker dig om, for godt nok kan du vælge mere frit i en farverig stue, men dit nyanskaffet kunst skulle jo gerne passe ind. Prøv derfor at farvekoordinere med de farver der ellers er i stuen.

Kunst i soveværelset

Vil du have kunst i soveværelset, så er det vigtigt ikke at placere noget kunst der ikke er alt for hidsigt, hverken i former eller farver. Lette og mindre kunstværker passer som regel bedst til rum hvor man skal sove. Mørke farver eller helt douche farver kan være et godt valg, lige som plakater og tegninger i sort/hvid som regel er gode til soveværelser.

Placeringen og belysningen af kunst i hjemmet

Man skal være opmærksom på lys-indfaldet i det rum som kunstværket skal være i. Der kan nemlig være stor forskel på, hvordan et kunstværk ser ud, alt efter hvor i rummet det er placeret, mængden af lys og hvor lyset kommer fra. Du vil opleve at kunstværket fuldstændigt kan forandre udtryk alt efter hvor i rummet det er placeret. Overvej også hvilken elektrisk belysning der skal stå for lyset om aftenen i det rum hvor din kunst er placeret. Der er ikke noget der er rigtigt eller forkert med hensyn til belysningen af kunst, det vigtigste er at du laver en belysning, hvor du selv er tilfreds.a

God kunst

Hvad er god kunst? Det er der nok lige så mange meninger om, som der er mennesker. Det som den ene kan lide kan den anden ikke fordrage. Selv blandt kunsteksperter kan der være stor uenighed om, hvad der god kunst. Det er derfor op til dig selv at afgøre, hvad du betragter som god kunst, og som du gerne vil vise frem i dit hjem.

Kunst må gerne drille

Godt nok har denne artikel mest handlet om at, den kunst du køber, bør være noget du selv kan lide. Men det kan faktisk være en god ide at købe noget kunst der driller dig. Forstået på den måde, at du måske ikke helt forstår det, og at det giver dig nye ideer og tanker, hver gang du betragter det. Det må gerne forvirre dig lidt, sætte dine følelser og fantasier igang. Og så må kunst naturligvis gerne have lidt kant, noget der udfordrer dig.

Ny kunst eller gammel kunst

Skal man vælge gammel eller ny kunst? Okay, hvad menes der med gammel kunst? i mange tilfælde tænker man nok på kronhjorte der brøler i landskabet, frugt opsatser eller billeder af blomster. Men faktisk så har den nonfigurative kunst været her i mange år, så det er vel også gammel kunst. Så er det måske lidt lettere at beskrive ny kunst. Ny kunst er kunst der er lavet inden for de sidste få år. Men det er faktisk ret ligegyldigt om du vælger ny eller gammel kunst. Det vigtigste er at du kan lide den kunst, som du viser frem i dit hjem.

Plakater som kunst i hjemmet

Når man skal have kunst i sit hjem, så behøver det på ingen måde  at være dyr kunst. Ofte så kan plakater sagtens gøre det lige så godt, og i nogen tilfælde bedre end et maleri.

En af fordelene med plakater er at, der findes så mange forskellige, også nogle til meget overkommelige priser, så hvis du har en bar plet på din væg, som måske bare venter på det helt rigtige maleri, kan du i mellemtiden fylde pladsen ud med en plakat. Her har du også mulighed for at skifte ud lidt oftere, prøve dig frem og dermed få en ide om hvilken type maleri du gerne vil have hængende.

Virker det billigt med plakater i stuen?

Det er på ingen måde “billigt” at have plakater i sin stue, mange mennesker har plakater hængende i deres stuer. Det er fuldstændigt lige som alt andet kunst, det gælder om at finde lige det der passer til dig. Det gælder også om at finde den rigtige placering, belysning o.s.v.

Det er egentligt forkert at sige, at plakater er billig kunst. Der findes plakater i alle prisklasser, også plakater der koster rigtigt mange penge, hvis de for eksempel er lavet i et lille og nummereret oplag af en kendt og anderkendt kunstner.

Plakat motiver

Der findes et utal af motiver når det gælder plakater. Det er bare at bestemme sig for hvilken genre man ønsker, så findes det næsten helt sikkert som motiv. Nogle af de mere populære motiver, er gamle klassiske reklamer for f.eks. TIVOLI, ZOO, kunstudstillinger og lignende.

En trend der også er oppe i tiden, er at få lavet personlige plakater. Det kan være plakater med billeder af for eksempel børnene, en tegning eller et maleri du selv har lavet.

Der er mange der vælger plakater med citater. Der findes et rigtigt stort udvalg af plakater med citater, og de findes i mangestørrelser og farver og med mange forskellige fonde. Med mindre det er et citat, der virkelig betyder noget for dig, så skal du ikke købe en alt for dyr plakat med citater. De fleste mennesker bliver trætte af at kigge på det samme citat dag efter dag. Køb derfor en billigere plakat med citater, så du kan skifte den ud, uden at det gør så ondt på pengepungen.

Plakater til børneværelset

Plakater  er den helt perfekte dekoration til et børneværelse. De er nemme at skifte ud, efterhånden som barnet bliver ældre. Og så findes der et kæmpe udvalg af plakater til børneværelser, bare for at nævne nogle få: dyre plakater, kunstplakater, plakater med kendte figurer fra TV o.s.v.

Køb af kunst: smag eller investering?

Når du skal købe kunst til hjemmet, skal du så gå efter smag eller skal du se det som en investering? Svaret er et rungende: efter smag! For det første så er der ingen der kan holde ud at have kunst i sit hjem, som ikke passer til hjemmet. For det andet er der ingen der i virkeligheden ved om kunstværket stiger i pris. Priserne på de enkelte kunstnere og deres værker, stiger og falder alt efter hvad markedet efterspørger. Der findes masser af eksempler på kunstnere som ingen regnede med pludseligt sælger deres kunst for rigtigt mange penge, og så er der naturligvis mindst lige så mange eksempler på det modsatte. Og hvem ved måske er det kunstværk du har købt, lige præcist det der om 10-15 år pludseligt er mange penge værd. Hvis det ikke er det, så har du da ihvertfald kunnet nyde det selv i alle de år.