KAMPALA STREET FASHION

Udstilling- 50 kvindeportrætter fra Ugandas hovedstad Kampala.

Den danske designer og økonom Marie Visti Hansen har i samarbejde med den ugandiske fotograf Jjumba Martin portrætteret kvinderne i Ugandas hovedstad Kampala i sommeren 2017.

Marie Visti Hansen beskriver projektet Kampala Street Fashion således: ”Kvindeliv i Uganda er ikke let, landet er et af verdens fattigste og kønsdiskriminationen er udbredt. Alligevel har kvinderne en markant tilstedeværelse i bybillede og de udviser et helt utroligt overskud, som også kommer til udtryk i deres påklædning. De mikser afrikansk og europæisk stil, nyt tøj og genbrugstøj med stor kreativitet og talent, og når frem til nye og spændende udtryksformer. Vi har bevæget os rundt i byen standset kvinderne på gaden og spurgt om vi måtte tage deres portræt, og når kvinderne sagde ja, gik de all in, og poserede og iscenesatte sig selv.”


Artiklen fortsætter under annoncen

Udstillingen viser mangfoldigheden i kvindernes påklædning, der er amazoner, madonnaer og divaer, men fælles for kvinderne er, at de virker komfortable i deres egne kroppe på en måde som kvinder i vesten godt kan misunde dem, kort sagt; der er noget at lære. Udstillingen er derfor først og fremmest en hyldest til de ugandiske kvinders styrke, udholdenhed talent og skønhed.

Designer og økonom Marie Visti Hansen

Marie Visti Hansen er født 1958, uddannet fra Danmarks Designskole, Copenhagen Business School og Københavns Universitet. Hun bor i København og har arbejdet med internationale udviklingsprojekter siden 1999 med særlig fokus på økonomisk vækst og privatsektorudvikling.

SE OGSÅ: Kunst

Fotograf Jjumba Martin

Jjumba Martin er født i 1989, og har arbejdet som fotograf siden 2009. Han er selvlært og i dag en veletableret fotograf, som primært arbejder med dokumentar fotografi. Han har blandt andet arbejdet for Wall Street Journal, UNCDF, Aga Khan Foundation og den danske NGO Tandsundhed uden grænser.

I udstillingsperioden afholdes Tower Talk med foredrag og rundvisning i udstillingen, samt debataften:

– Den 8. marts kl. 17: Kvinderådet og Marie Visti Hansen i dialog om ligestilling Danmark versus Uganda
– Den 14. marts kl. 17: Tower Talk – Marie Visti Hansen tager os bagom udstillingen

Fakta om udstillingen “KAMPALA STREET FASHION”:

HVOR: Rundetaarn, Købmagergade 52A, 1150 København K

HVORNÅR: 3. marts – 8. april 2018, Åbent alle dage 10-18

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.