Hvem sidder til bords hos Babette?

Fortællingen om et Gæstebud

Efter magiske opførelser under Festspillene i Bergen og Festspillene i Nordnorge vender Fortællingen om et Gæstebud for første gang hjem til Danmark den 12. august 2018. I Karen Blixens smukke stuer på Rungstedlund bliver den berømte historie om Babettes gæstebud vakt til live med nye gæster om bordet, og igen blander Babettes fortælling sig med deltagernes personlige beretninger i en sanselig totaloplevelse.

Fortællingen om et Gæstebud er en interaktiv forestilling, der inviterer publikum med til bords og beder dem repræsentere de 12 gæster, som Karen Blixen beskriver i sin historie om Babettes gæstebud. Skuespiller Henrik Birch er toastmasteren, som giver ordet til gæsterne og leder dem igennem et enestående festmåltid. Festlighederne omkranses af et mindre publikum, der også får mad undervejs og hjælper toastmasteren med at skabe gæstebuddets mange stemningsbilleder. Imens der spises og drikkes, genoplives historien om den flygtede mesterkok, der med sin kogekunst forløser et lille lukket og splittet samfund.

Fortællingen om et Gæstebud havde verdenspremiere for udsolgte huse under Festspillene i Bergen i maj, og blev Sankt Hans Aften udfoldet i Harstad, som et af Festspillene i Nordnorges mest prestigefyldte projekt. Rundt om bordet i Norge har siddet både komikere, filosoffer, fiskere og professorer. Kunstnere, debattører og eventyrere. En højrepopulist, en langturschauffør og en realitystjerne. En biskop og en ateist. En tidligere bandeleder og en nuværende bokseverdensmester. En aktivist med politibeskyttelse og en hjemløs samt et par af landets rigeste erhvervsledere, farligste mænd, populæreste politikere og mest læste forfattere. I fællesskab har de levendegjort og udfoldet Fortællingen om et Gæstebud som virkelighedsteater.

Nu kommer turen til danmarkspremieren på Rungstedlund, hvor Karen Blixen oprindeligt skrev sin historie. Herefter drager gæstebuddet videre til Thy, hvor Gabriel Axels film forankrede den. Hvert gæstebud er en uropførelse, for hver gang sidder der nye deltagere om bordet. Men hvem sidder til bords på Rungstedlund?

Fortællingen om et Gæstebud er udviklet over to år af scenekunstplatformen OPE-N
i samarbejde med KGL Dansk på Skuespilhuset. Forestillingen opføres i samarbejde med
Festspillene i Bergen, Bergen Borgerscene, Festspillene i Nordnorge, Thy Teater,
Hanstholm Madbar og Karen Blixen Museet. Projektet er støttet af Statens Kunstfond,
Nordisk Kulturkontakt og Region Nordjyllands Kulturpulje.

Idé og kunstnerisk leder: Louise Beck, OPE-N

Dramaturg: Miriam Frandsen, KGL Dansk

Instruktør: Egill Palsson

Toastmaster: Henrik Birch

Tid og sted 2018:

12. august kl. 17.45 Karen Blixen Museet, Rungstedlund

9. & 10. november kl. 18.00 Hanstholm Madbar, Thy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.