Europas mangfoldighed og romakultur

Copenhagen World Music Festival 2017 sætter aktuelt fokus gennem musikken.

Europas mangfoldighed er overskriften, når Copenhagen World Music Festival fra den 6. til den 10. september får København til at genlyde af lækre, eksotiske rytmer og byder på sjældne, musikalske oplevelser. Med årets fokus vil festivalen igen understrege musikkens evne til at bygge bro, og kaste lys på flygtningetilstrømningen til Europa som en mulighed for kulturel udveksling – og ikke kun et problem.


GAVEKORT TIL KULTUR OG OPLEVELSER I KØBENHAVN


I år er det 6. gang, at Copenhagen World Music Festival giver danskerne mulighed for at opleve en række koncerter og arrangementer med nogle af verdensmusikkens bedste navne. Med årets fokus på Europas mangfoldighed og den kulturelle udveksling, der har præget og stadig påvirker europæisk musik, vil der desuden igen i år blive sat et anderledes – og positivt – fokus på et aktuelt tema gennem musikken.

For hvor flygtningestrømme gennem Europa og romaer, der indtager København, optager fortrinsvis negativ plads i medierne, ønsker Copenhagen World Music Festival at sætte lys på den kulturelle udveksling, der også afstedkommes af, at mennesker vandrer og altid har gjort det, og påvirker hinanden undervejs: “Med Copenhagen World Music Festival lægger vi vægt på musikkens fantastiske evne til at bygge bro og skabe forståelse og sammenhold på tværs af konflikter og kulturelle forskelle. Sidste år satte vi et positivt fokus på Mellemøsten, og i år er det den aktuelle situation i Europa, der har inspireret os til gennem musikken at pege på den kulturelle udveksling og spændende påvirkning, der også føres med flygtningetilstrømningen,” udtaler Annette Bellaoui, koordinator for Copenhagen World Music festival.

Et spændende fokusområde på festivalen bliver således i år romakulturen, der har sin oprindelse i Indien, og herfra har påvirket europæiske strømninger på forskellig vis. Under festivalen vil der være mulighed for at høre både rumænsk, fransk og spansk roma-influeret musik, og opleve hvordan kulturen har påvirket udtrykkene i forskellig retning.

Ud over påvirkningen fra Indien og romakulturen, vil der under Copenhagen World Music Festival bl.a. også være fokus på, hvordan afrikansk musik via Caribien er blevet ført til Europa, ligesom en en-dages event vil tematisere Marokko som ‘porten til Europa’. De forskellige bydele i København vil i denne forbindelse komme til at repræsentere hvert sit verdens-område, hvor man får mulighed for at fordybe sig i den pågældende kultur.

Copenhagen World Music Festival løber af stablen fra den 6. – 10. september 2017.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *