“Dead Donkeys Fear No Hyenas” Kommer til Aarhus

Film og Paneldebat

Efter en lille pause er Doc Lounge Aarhus tilbage med en ny event, denne gang i samarbejde med Centre for Environmental Humanities (CEH) ved Aarhus Universitet. Månedens dokumentarfilm bliver Joakim Demmers “Dead Donkeys Fear No Hyenas”, som havde verdenspremiere til CPH:DOX i sidste måned. Efter visningen har vi en paneldiskussion for at dele viden om konceptet ‘land grabbing’ (landtyveri) og situationen, som den er idag.​

“Dead Donkeys Fear No Hyenas” er en dokumentarfilm om land grabbing i Etiopien, og den tog instruktør Joakim Demmer 6 år at lave færdig. Han så paradokset i et land, hvor der var firmaer, der eksporterede mad til udviklingslande imens millioner af mennesker var afhængige af mad, leveret fra EU, verdensbanken og DFID. I denne dokumentariske thriller leder han sporet for dette paradoks tilbage til land grabbing og den globale opstandelse efter landbrugsjord – det nye grønne guld!

“Dead Donkeys Fear No Hyenas” undersøger disse investeringer fra fremmede lande og udstiller deres påvirkning på menneskers liv. På vejen til sandheden møder vi investorer, udviklingsbureaukrater, forfulgte journalister, kæmpende miljøaktivister og småbønder, der har fået taget deres land fra dem.

Paneldebat

Den efterfølgende paneldebat vil give et større indblik ind i situationen i Etiopien (og andre afrikanske lande) og sandheden bag land grabbing.

Deltagerne i paneldebatten er:

Anne Mette Kjær, Lector på Statskunskab ved Aarhus Universitet
Anne Mette Kjær er lektor på Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet hvor hun underviser og forsker i udviklingsspørgsmål og Afrika. Hun har publiceret både bøger og artikler indenfor dette felt, og har fornylig deltaget i et projekt om jord og konflikter i det nordlige Uganda. Anne Mette har siddet i Danidas styrelse og er medlem af Folkekirkens Nødhjælps bestyrelse.

Koen Dekeyser, GovInn Fellow, University of Pretoria(UP)
Koen Dekeyzer er en PHD studerende ved Institut for Statskundskab ved Pretoria Universitet, Sydafrika. Han forsker i fødevarersystemer i Mozambique og Kenya under AFGROLAND projektet. Han er desuden en medlem af Centre of Excellence i Fødevaresikkerhed og en Research Fellow ved Centre for the Study of Governance Innovation(GovInn).

Glynnis Ritter, Outreach og Junior Producer, WG Film,
Glynnis Ritter arbejder som outreach producer på WG Film (som har produceret Dead Donkeys Fear No Hyenas) og er uddannet i medieproduktion og kreativskrivning. Hun fokuserer på outreach, festival- og distributionsstrategier, og styrer firmaets social media.

Fakta om “Dead Donkeys Fear No Hyenas” og Paneldebat

HVORNÅR: 19. april 2017

STED: Studenterhus Aarhus, Richard Mortensen Stuen, Nordre Ringgade 3, 8000 Aarhus C

Entre: 20kr

PROGRAM
18:30 Dørene åbner
19:00 Præsentation af CEH
19:30 “Dead Donkeys Fear No Hyenas”
21:00 Paneldebat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *