Bogudgivelse: Heritage is Commoning

Bogen Heritage is Commoning udkommer 4. september på Forlaget Nemo

Skaber vi kulturarven, eller skaber den os?
Ny debatskabende bog fra Forlaget Nemo præsenterer en række aktuelle undersøgelser af den måde, vi taler om kulturarv, national identitet og demokratiske fællesskaber.

Bogen udgives i forbindelse med åbningen af udstillingensrækken Heritage is Commoning, d. 4 september i Astrid Noacks Atelier på Rådmandsgade 34, og som er en del af dette års Golden Days Festival -Festival of Important Shit. Man siger, at kulturarv er et vigtig ord at kende, hvis man vil vide, hvordan mennesker kan dele oplevelsen af en fællesskabsfølelse. Intentionen med Heritage is Commoning er at tilgængeliggøre relevante undersøgelser af kulturarvsbegrebet, som peger på, at ideen om en samlet national identitet er i opbrud. ”Det samfund vi lever i, er ikke – og har aldrig været – en homogen kulturel enhed, hvor alle deler den samme oplevede kulturarv,” udtaler Morten Bencke fra bogens redaktion.

SE HER: Køb bøger i alle genre

Heritage is Commoning er delt i to afsnit. I bogens første del præsenterer udstillingens deltagende kunstnere et kondenseret billede på deres undersøgelse af, hvad kulturarv er for dem. Bogens anden del består af et udvalg af aktuelle videnskabelige diskussioner om, hvorfor det er nødvendigt med nye måder at se kulturarv på.

”Vi synes, det er interessant at bringe en videnskabelig, kulturhistorisk diskussion om kulturarv ind i en kunstnerisk sammenhæng, der er god tradition for at sammensætte kunst og videnskab. Kunsten kan være med til at skabe billeder på, og søge grænser for, hvor langt kulturarv rækker, mens videnskaben kan skabe ny begrundet viden om kulturarvens relevans,” fortæller Morten Bencke, ”kunst og videnskab kan i fællesskab skabe nye indsigter og muligheder i forståelsen af, hvad det vil sige at være levende menneske i en konstant foranderlig verden.”

FAKTA om Heritage is Commoning

Heritage is Commoning med bidrag fra:
Gillion Grantsaan, Ana Pavlovic & Vladimir Tomic, Masar Sohail, Jeannette Ehlers & Jane Jin Kaisen. Mikkel Bogh, Bernard Eric Jensen, Claus Haas, Christian Vollmond, Beate Knuth Federspiel, Albert Scherfig, Morten Bencke & Mikkel Bolt

red. af: Albert Scherfig m.fl.
174 sider.
Paperback København 13. august 2015
Udkommer 4. september 2015
ISBN: 978-87-92880-04-8
Vejl. pris: 199,00 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.