Bog: Dødevaskeren – Af Sara Omar
DØDEVASKEREN af Sara Omar er en roman om et ekstremt udsat pigeliv.

Sara Omar´s bog ”Dødevaskeren” er samtidigt hendes debutroman , og er en hård fortælling om muslimsk kvindeundertrykkelse.

Sara Omar, har udgivet digte på dansk, hun har en kurdisk baggrund, kom i 2001 til Danmark, og hendes nye bog foregår både i Kurdistan og til dels i Danmark.

Find masser af bøger… KLIK HER

Hendes nye bog “Dødevaskeren”, handler om pigen Frmesk der på grund af sit køn, ikke er ønsket af sin egen far. Og på grund af en lille kridhvid hårtot på hendes isse, er hun også mærket for livet. Spørgsmålet er om det er et tegn fra Allah? og om hun er velsignet eller forbandet?

Frmesks farmor er meget insisterende på, at barnet skal omskæres omgående, men Frmesks mor er bange for, at Frmesk er for lille og alt for svag til at kunne overleve omskæringen. Moren er også bange for Frmesk far, der truer med at han vil skaffe den lille pige af vejen. Da faren bliver mere og mere voldelige, sættes Frmesk i pleje hos sin mormor og morfar.

Frmesks mormor er dødevasker. Det vil sige at hun tager sig af de kvinder, som ingen andre vil begrave, kvinder som er blevet dræbt i vanære og skam. Frmesks morfar er pensioneret oberst, og  han læser ikke kun i Koranen, men har et større bibliotek. Det er et kærligt hjem som Frmesk er kommet til, men det er kun for en kort tid at, hjemmet i stand til at skærme Frmesk mod både den fysiske og psykiske overlast, der nærmer sig fra alle sider i et Kurdistan, der er præget af krig, folkedrab og had.

Køb Dødevaskeren KLIK HER

Fakta om Dødevaskeren

Forfatter: Sara Omar

Genre: Skønlitteratur

Forlag: Politikens Forlag

Antal sider: 336 sider

Udgivelsesdato:  08-12-2017

Køb Dødevaskeren KLIK HER

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.