ARS MEMORIA – Memes til fantasien
Kunstudstillingen Ars Memoria – Memes til fantasien, er en ny kunstinstallation der er udviklet specielt til Rundetårns Bibliotekssal, af billedkunstner Helene Nymann.

Udstillingen Ars Memoria – Memes til fantasien handler om vores hukommelses skrøbelige tilstand, men samtidigt også om et potentiale vi bevidst selv kan aktivere, selv i en teknologisk præget hverdag. Kunstværkerne viser en række æstetiske refleksioner over hukommelsens fænomenale kapacitet gennem en genoplivning af antikkens hukommelseskunst.

I udstillingen eksperimenteres der  med associativ tænkning, hukommelsesindtryk og magiske potentialer, der kan stimuleres i sindet, og genlæser muligheder i videnskabelige potentialer ved at præsentere en række samtidskunstværker og memes for vores fantasi og opmærksomhed.

SE OGSÅ: Kunst til hjemmet

Helene Nymann´s værker gør krav på at tage billederne og fantasien tilbage til vores erindring gennem koreografi og visuelle associationer. Kunstværkerne aktiverer vores rummelige bevidsthed gennem forskellige fantom-formationer og  skulptur-former, der symboliserer hukommelses-hjul og indre kognitive rotationer. Kunstværkerne eksperimenterer med forskellige måder at memorisere på gennem en form for ‘aktiv tænkning’, der hjælper os med at danne indre mentale markeringer af genstande i hukommelsen.

Udstillingen er kurateret af Iben Bach Elmstrøm, og er en del af programmet for Copenhagen Art Week som forløber 24. august til 3. september.

Fakta om udstillingen Ars Memoria:

HVOR: Rundetaarn, Købmagergade 52A, 1150 København K

HVORNÅR:  26. august til 24. september 2017

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.