ANKOMST. AFSKED på Husets Teater
Den 25. november 2017 har Husets Teater premiere på forestillingen  ANKOMST. AFSKED forfattet af Jens Albinus.

ANKOMST. AFSKED er et moderne bud på det klassiske familiedrama som man kender det fra blandt andet Henrik Ibsen og Anton Tjekhov, men er samtidigt en allegori over det europæiske samfund i krise, set i et mere intimt og menneskeligt perspektiv. Albinus skrev allerede stykket i 2015 for Schauspiel Köln, hvor det havde premiere i januar 2016 under titlen UMBETTUNG.

 

ANKOMST. AFSKED handlingen kort

En opbrudt og splittet familie samles igen for at genbegrave den ældste datter, da opførelsen af ​​en ny vej til et flygtningecenter kræver flytning af en række grave på den nærliggende kirkegård. For første gang i 12 år vender den omkringrejsende, succesfulde mor og den flygtige og rodløse mellemste datter tilbage til huset, hvor den yngste datter og hendes far stadig bor, og hvor livet er arkiveret og mærkeligt gået i stå. Inden længe dukker gamle spor op og kampen om den fælles historie begynder. Hvem har ret til at fortolke og vurdere fortiden? Hvem ejer historien om hvem vi er? ANKOMST. AFSKED undersøger den mindste af samfundets sociale enheder: familien.

OM HOLDET på ANKOMST. AFSKED

ANKOMST. AFSKED er oprindeligt skrevet til Schauspiel Köln i Tyskland, og er nu blevet oversat og bearbejdet til en dansk kontekst. Albinus der har skerevet stykket, instruerer selv. På scenen kan man  opleve Benedikte Hansen, Hans Rønne, Maria Rich,Morten Vang Simonsen og Laura Skjoldborg. Scenografien er skabt af Rikke Juellund, og Ditlev Brinths lyddesign og Mads Vegas lysdesign skaber rummet omkring fortællingen.

Fakta om ANKOMST. AFSKED på Husets Teater

HVOR: Husets Teater, Halmtorvet 9 – 1700 København V

HVORNÅR: 25. november 2017 – 12. januar 2018

Medvirkende: Benedikte Hansen, Hans Rønne, Maria Rich, Laura Skjoldborg, Morten Vang Simonsen

Instruktør og dramatiker: Jens Albinus

Scenograf: Rikke Juellund

Lyddesign: Ditlev Brinth

Lysdesign: Mads Vegas

SE MERE: www.husetsteater.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *